Baykal: Başkanlığım AKP-CHP koalisyonuna kapı aralayabilir

Meclis Başkanlığına adaylığı açıklanan Deniz Baykal, AKP-CHP koalisyonuna işaret etti. Baykal, "Meclis Başkanı olmam, AK Parti-CHP koalisyonuna kapı aralayabilir" dedi. "İnce demokrasi" dönemine geçildiğini savunan Baykal, "Demokrasimizin bir yeni aşamaya geçmesini sağlamakla yükümlüyüz" ifadelerini kullandı

Baykal: Başkanlığım AKP-CHP koalisyonuna kapı aralayabilir

Meclisi geçici başkan olarak açan, Meclis Başkan adaylığı kesinleşen Deniz Baykal, AKP-CHP koalisyonuna işaret etti. Baykal'ın, "Meclis Başkanı olmam, AK Parti-CHP koalisyonuna kapı aralayabilir" dediği iddia edildi.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Baykal konuyu yakın çalışma arkadaşlarına değerlendirdi.

Deniz Baykal, "Meclis Başkanı olmam Türkiye’nin normalleşmesine, uzlaşma kültürüne katkı sunar. Ayrıca olası bir AK Parti-CHP koalisyonuna kapı aralayabilir. Çünkü Meclis Başkanı’nın muhalefet partisinden seçilmesi jest olarak algılanır. Olası koalisyon seçeneklerinin daha sağlıklı değerlendirilmesinin önünü açar" diye konuştu.

Baykal, Milliyet gazetesine de konuştu. Meclis'teki açış konuşması nedeniyle AKP'li vekiller de dahil pek çok kesimden destek aldığını söyleyen Baykal, "adaylığımın hükümet kurma çalışmalarına nasıl yansyacağını yaşayacağız, göreceğiz" dedi.

"İnce demokrasi" dönemine geçildiğini savunan Baykal, "Bu ince demokrasinin gereğini yapabilmemiz lazım. Demokrasimizin bir yeni aşamaya geçmesini sağlamakla yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

Meclis'i açış konuşmasındaki cemaatlerle ilgili bölüm sorulan Baykal, "Sıcak siyasetin ve bürokrasinin içinde mevzilenmeleri olamaz. Bu durum, bizi bir kez daha laikliğin önemini keşfetmek durumunda bıraktı. Bu herkes için bir özeleştiri çağrısıdır" dedi.

Baykal, Dilek Öcalan'ın kürsüde olmasının doğal bir manzara olduğunu savundu.

uluslkanal.com.tr

koalisyon habertürk Deniz Baykal