Virüsün çıkış noktası araştırılıyor

“Koronavirüs Avrupa’ya 2019’da ulaşmış olabilir.” Bu tespit, virüs nedeniyle en çok ölümün olduğu İtalya’da yapıldı. Milano Üniversitesi'nden Profesör Adriano Decarli, geçen yılın son üç ayında normalin üzerinde grip ve zatürre vakasının görüldüğünü belirtti.

Virüsün çıkış noktası araştırılıyor

Koronavirüsün Avrupa’ya daha önce yayılmış olabileceği düşünülüyor.

İtalya’da araştırmacılar, ilk olarak Çin’de tespit edilen yeni tip koronavirüsün düşünülenden daha önce yayılmaya başlamış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Geçen yılın son çeyreğinde Lombardiya bölgesinde normalin üzerinde zatürre veya grip vakasının görülüp görülmediği inceleniyor. Milano Üniversitesi'nde epidemiyoloji ve tıbbı istatistik profesörü olan Adriano Decarli, 2019 yılının ekim-aralık ayları arasında Milano ve Lodi arasındaki bölgede zatürre ve grip teşhisiyle hastaneye kaldırılanların sayısında ciddi artış olduğunu belirlediklerini söyledi.

Tam sayı veremeyeceğini belirten Decarli, ancak bölgede normalden “yüzlerce” daha fazla kişinin bu üç aylık dönemde hastanelerde tedavi altına alındığını, bazılarının hayatını kaybettiğini ifade etti. Milano ve Lodi, İtalya'da koronavirüsün en fazla can aldığı şehirler arasında bulunuyor.

Hastane kayıtları ve hastaneden çıktıktan sonra evinde hayatını kaybedenler de dâhil, söz konusu vakalarla ilgili tıbbı verileri inceleyen Decarli, koronavirüsün İtalya'ya o dönemde yayılıp yayılmadığını tespit etmeye çalışıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, yeni tip koronavirüs ve virüsün neden olduğu Kovid-19 solunum yolları ve akciğer hastalığı ilk kez aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde tespit edildi.

11 Mart'ta ise Global Research’te Larry Romanoff imzasıyla bir makale yayımlandı. Bu makalede, koronavirüsün ilk kez ABD'de ortaya çıktığı ve ABD'li askerler tarafından Vuhan'a taşınmış olabileceği öne sürüldü. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien de “Salgını Vuhan’a getiren ABD ordusu olabilir. Şeffaf olun. ABD bize bir açıklama borçlu” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

ulusal.com.tr

koronavirüs italya