Peş peşe kritik toplantılar! Önce MGK, ardından bakanlar kurulu toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Irak Anayasası'nı ihlal eden gayrımeşru IKBY referandumu sonrasında atılan adımlar değerlendirilmiş; alınması öngörülen yeni tedbirler müzakere edilmiştir. Türk Hava Sahası'nın IKBY'ne kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Merkezi Irak Yönetimi'nce devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir." denildi.

Peş peşe kritik toplantılar! Önce MGK, ardından bakanlar kurulu toplanacak

Türk Ordusu’nun İdlib operasyonu, Kerkük’teki gergin bekleyiş, Türkiye’nin terör örgütlerine karşı mücadelesi.

Yarın bu başlıklarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde peş peşe kritik toplantılar yapılacak. Önce Milli Güvenli Kurulu, ardından da Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Öncelikli gündem Irak ve Suriye’deki gelişmeler. Türk Ordusunun çatışmasızlık bölgesi kapsamında İdlib’e yaptığı operasyon masada olacak. Kentin kuzeyine, Afrin sınırına yapılan 4 kontrol noktası değerlendirilecek. Astana mutabakatı kapsamında İdlib’te atılması gereken adımlar planlanacak.

Irak’taki gelişmeler de zirvelerin gündeminde. Kerkük’te Peşmerge ile Haşdi Şabi güçleri arasındaki çatışma ihtimali değerlendirilecek. Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bölünme referandumunun ardından yeni uygulanacak yaptırımlar ele alınacak. Referandumun ardından Silopi-Habur bölgesinde icra edilen tatbikat konuşulacak.

OHAL’in uzatılması da gündemin sıcak başlıkları arasında. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, OHAL’in 3 ay daha uzatılabileceğini söylemişti. Bu kapsamda önce MGK'dan tavsiye kararının alınması sonra da Bakanlar Kurulunda onaylanması bekleniyor. FETÖ’cü darbe girişiminden sonra 21 Temmuz’da ilan edilen OHAL daha önce 4 kez uzatılmıştı.

Bakanlar Kurulunda yeni adıyla, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın da değerlendirilmesi bekleniyor. TEOG yerine gelecek yeni sınav sisteminin de masada olacağı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

iran suriye ırak idlib türk ordusu MGK