Erdoğan bakanlarla telekonferansla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ile “koronavirüs” gündemiyle telekonferans ile görüştü. Erdoğan’ın talimatıyla bor katkılı dezenfektanın seri üretimine başlandı. Telekonferansta gülümseten anlar da yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmede, “mesafe” konusu gündeme geldi.

Erdoğan bakanlarla telekonferansla görüştü

Koronavirüs nedeniyle bakanlarla sık sık görüşme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci telekonferansını gerçekleştirdi.

Erdoğan, tüm bakanlara tek tek bağlandı. Görüşmeler yaptı. Servis edilen görüntülerde konuşmaların sesi kapalıydı. Bir konuşma hariç...

Toplantılarda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın yanında yer aldı. Cumhurbaşkanı, sosyal mesafe kuralı nedeniyle Altun ve Kalın ile uzak oturdu. Ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve yanındakilerin mesafesi uzak değildi. Telekonferans görüşmesinde bu konu gündeme geldi.

Bakan Çavuşoğlu’nun yanıtı ise dikkat çekti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise Cumhurbaşkanı’na bor katkılı dezenfektanı tanıttı.

Erdoğan, bu sırada, dezenfektan ile ellerini temizleyen Fatih Dönmez’e seslendi. “Yanlış yapıyorsun” dedi. O anlar tebessüm yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bor katkılı dezenfektan için acil reklam talimatı verdi.

Görüşmelerin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bor katkılı el dezenfektanının seri üretimine başlanacağını duyurdu.

Sosyal medya üzerinden bir mesaj da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Hazine taşınmazlarının ihaleleri iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile de telekonferans yöntemiyle görüştü. Gündemde infaz düzenlemesi vardı.

ulusal.com.tr

koronavirüs Mevlüt Çavuşoğlu tayyip erdoğan