THY uçağı geri döndü!

Pakistan Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, en az 10'u saldırgan 28 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı. Saldırıyı Taliban üstlendi.

THY uçağı geri döndü!

Pakistan'ın Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda ve saldırı sonrasındaki operasyonda en az 10'u saldırgan olmak üzere 28 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi ise yaralandı.

Saldırganların, sahte kimlik kartı ve güvenlik görevlisi üniforması bulundurdukları bildirildi. Saldırıda, Makineli silahlar ve el bombaları kullanııldı. En az 3 uçakta patlama meydana geldi.

Operasyon sırasında içeride mahsur kalan tüm yolcuların yara almadan tahliye edildiği belirtildi. Tüm uçuşlar ertelendi ve havadaki uçaklar diğer havalimanlarına yönlendirildi.

Saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban sözcülerinden Şahidullah Şahid, Kasım ayında öldürülen Taliban lideri Hekimullah Mehsud'un intikamını almak için bu saldırıyı düzenlediklerini belirtti.

Saldırı nedeniyle, Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Karaçi seferini yapan uçağı da Malatya yakınlarından döndü. Ülkenin diğer havalimanlarında güvenlik seviyesi üst seviyeye çıkarıldı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye uçak THY malatya Afganistan