İİT, FETÖ'yü terör örgütü ilan etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun girişimiyle İTT'nin 43. Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde FETÖ terör örgütü ilan edildi. Bakan Çavuşoğlu, "Hassasiyetlerimizi anlayarak dayanışma gösteren ve FETÖ'yü terör örgütü ilan eden İslam İşbirliği Teşkilatı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

İİT, FETÖ'yü terör örgütü ilan etti

Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu'nun yoğun girişimiyle İslam İşbirliği Teşkilatı 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) terör örgütü olarak ilan edildi.

Bakan Çavuşoğlu, İİT toplantısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hassasiyetlerimizi anlayarak dayanışma gösteren ve FETÖ'yü terör örgütü ilan eden İslam İşbirliği Teşkilatı'na teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 2 gün boyunca yaptıkları girişim sonucu İİT'nin FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan etmesinin "önemli bir milat" olduğunu vurguladı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, İİT'nin 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, İslam dünyası ve Türkiye açısından son derece önemli kararların alınmasıyla sonuçlandı.

Toplantıda, FETÖ'nün Türkiye'de giriştiği kanlı darbe girişimi şiddetle kınanarak, bu örgüte karşı aldığı önlemler desteklendi. Dışişleri Bakanları zirvesinde FETÖ terör örgütü olarak ilan edildi.

fetö Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu islam işbirliği teşkilatı