Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısı

Türkiye ile Rusya yakınlaşmasında sıcak adımlar atılırken 3 canlı bomba İstanbul Atatürk Havalimanı'nı kana buladı. Kalaşnikoflarla rastgale ateş açan canlı bombalar, daha sonra üzerlerindeki düzeneği inflak ettirdi. Saldırıda 41 kişi yaşamını yitirdi, 239 kişi ise yaralandı. Yaralılar, tedavi için çevredeki hastanelere sevk edildi. Saldırganların kimlik tespit çalışmaları sürerken, patlamalar sonrası uçuşa kapatılan havaalanı sabah 05:00 itibari ile yeniden açıldı

Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısı

İstanbul Atatürk Havalimanı terör saldırısının hedefi oldu. 3 canlı bomba saldırısında 13'ü yabancı, 41 kişi hayatını kaybetti. 239 kişi yaralandı.

Saldırı saat 21:50 sularında Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde yaşandı. Farkedildiğini anlayan ilk saldırgan x-ray cihazından geçmeden üzerindeki uzun namlulu silahı çıkardı ve rastgale ateş açtı.

Polisin müdahalesi ile vurulan terorist yere düştü ve o anda üzerindeki bomba düzeneğini patlattı.

O esnada ikinci canlı bomba da harerete geçti. Terminalden içeri giren canlı bomba otomatik tüfekle ateş açarak x-ray cihazının olduğu bölgeye ilerledi ve üzerindeki patlayıcı inflak ettirdi.

Bu kez devreye üçüncü canlı bomba girdi. Terorist dış hatlar geliş kapısından dışarı doğru kaçan vatandaşların üzerine ateş açtı. Terorist ve polis arasında çatışma yaşandı. Bunun üzerine alanda sıkıştığını anlayan terörist de kendini patlattı.

Saldırı sonrası Atatürk havalimanı, yaya, araç ve uçuş trafiğine kapatıldı. Havalimanına çıkan e-5 ve sahil bağlantı yolları da ambulans ikmalleri için kapatıldı. Çok sayıda uçak Sabiha Gökçen Havalimanı ve çevre illerdeki havalimanlarına yönlendirildi.

Havalimanındaki yolcular İETT'nin görevlendirdiği otobüslerle tahliye edildi. Yabancı yolcuların büyük bir bölümü ise tur şirketlerinin gönderdiği araçlara havalimanından alındı.

Türkiye'nin en büyük havalimanında yaşanan kanlı saldırıda 41 vatandaş hayatını kaybetti, çoğu hafif 200'den fazla kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı.

İstanbul Emniyeti'nin olay yeri inceleme çalışmaları sabaha karşı tamalandı. Saldırının meydana geldiği terminalin bir bölümü temizlenerek paravanla kapatıldı. Park halindeki şüpheli bazı araçlar çekiciyle havalimanından götürüldü.

Emniyetin saldırganların kimlik tespit çalışmaları sürerken, saldırıyı henüz üstelenen bir örgüt olmadı. Ancak tüm belirtiler IŞİD üzerinde yoğunlaştı.

Saat 05:00 itibari ile Atatürk Havalimanı'nda hayat normale döndü. Havalimanı uçuş trafiği yeniden başladı, bilet satış gişeleri açıldı, pasaport kontrolleri de başladı. Havalimanına gelen araçlar da kontrol edilerek içeri alınıyor. Aramalara polis köpekleri de katılıyor.

Atatürk Havaliman'ında yaşanan saldırı sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ve İstanbul Büyük Otogar'da yoğun güvenlik önlemi alındı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın girişinde uygulama noktası oluşturan ekipler, gelen araçları, yolcu bagajlarını ve bazı şüphelileri didik didik aramadan geçiriyor.

Bayram yoğunluğu yaşanan Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda da önlem alındı. Otogara giren ve çıkan araçlar polis tarafından aranıyor.

ulusalkanal.com.tr

atatürk havalimanı atatürk havalimanı patlama atatürk havalimanı saldırı atatürk havalimanı son durum