Terör örgütü, iki yeni paravan grupla Münbiç'teki varlığını sürdürmeyi planlıyor

Bölücü terör örgütü PKK/PYD'nin yeni planı deşifre oldu. Terör örgütü Fırat Nehrinin batısındaki silahlı teröristleri gizlemek için iki paravan grubu devreye sokmaya hazırlanıyor. PKK uzantısı grupların adları “Münbiç Şahinleri Tugayı” ve “Kuzey Şahinleri Tugayı” olacak.

Terör örgütü, iki yeni paravan grupla Münbiç'teki varlığını sürdürmeyi planlıyor

Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki yeni oyun hazırlığı ortaya çıktı.

Terör örgütü, Fırat Nehri’nin batısındaki Münbiç'teki silahlı militanlarını gizlemek için iki paravan grubu devreye sokmayı planlıyor.

Terör örgütünün Suriye uzantısı PYD, yaklaşık iki ay önce ABD'nin hava desteğiyle ele geçirdiği Münbiç'teki varlığını sürdürmenin yollarını arıyor.

Kara gücüm dediği PYD'ye ağır silahlar veren ABD, Türkiye'ye Münbiç'in IŞİD ve PYD'den temizlenip Araplara verileceği sözünü vermişti.

Türkiye'nin baskıları ve Fırat Kalkanı Harekâtı sonucu teröristlerin bır kısmı Fırat Nehri'nin doğusuna döndü. Ancak ilçede hâlâ çok sayıda PKK/PYD'li terörist bulunuyor.

Kendilerini gizlemek için "Suriye Demokratik Güçleri" adını kullanan terör örgütü, Münbiç'teki varlığını sürdürmek için yeni paravan guruplarını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Terör örgütü, Kamışlı'daki bazı atölyelerde, yeni paravan örgütler için yüzlerce flama yaptırdı. Flamalardan birinin üzerinde "Münbiç Şahinleri Tugayı", diğerinde ise "Kuzey Şahinleri Tugayı" yazıyor.

Yeni grupların sözde flamalarında kullanılan renkler, terör örgütü ile olan bağını gözler önüne seriyor. Sarı fon ve yeşil renklerle tasarlanan flamaların her ikisinde de örgüt adları, Fırat Nehrini temsil eden dalgalı kalın mavi çizginin üzerinde yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

pkk pyd