Açılımda bu da oldu!

Açılımın Türkiye'yi ne hale getirdiğine dair çok ilginç bir örnek... PKK'ya katılarak Suriye'ye savaşmaya giden ve orada ölen Mazlum Çiçek'in babası ile bir ağabeyinin polis olduğu ortaya çıktı.

AKP-PKK ortaklığındaki açılım, Türkiye'ye bu tuhaflığı da yaşattı. PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG adına savaşırken öldürülen Mazlum Çiçek'in babası ve ağabeyinin polis olduğu ortaya çıktı.

Vatan'ın haberine göre Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Çiçek, lise öğrencisiyken PKK'ya katıldı ve sınırın karşısındaki Kobani bölgesine geçti. Çiçek, PKK’nın Suriye kolu YPG kontrolündeki Kobani şehrine IŞİD’in düzenlediği saldırıda öldürüldü. 19 yaşındaki Çiçek'in vasiyeti üzerine cenazesinin Kobani'de defnedildiği öğrenildi.

Şaşırtan bilgi ise bundan sonra ortaya çıktı. PKK'lı Mazlum Çiçek'in babası Güneydoğu'daki bir ilde, ağabeyi ise Ege'deki bir ilde polis olarak görev yapıyordu.

Çiçek'in babası ise bu konu hakkında konuşmak istemediklerini, çok üzgün olduklarını, acılarını yaşamak istediklerini ve bu olayı unutmaya çalıştıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

suriye polis Emniyet Genel Müdürlüğü açılım