HDP'li İdris Baluken'in iddiası yalan çıktı! Peki alevlerin yükseldiği o binada gerçekte ne oldu?

Terör örgütü PKK ile HDP, Cizre'de bodrum katta kıstırılan Rozan ve Mamo kod adlı teröristleri kurtarabilmek için her yolu deniyor. Operasyonların devam ettiği Cizre'de bir binada yangın çıktı. HDP'liler itfaiye gönderilmediği için 9 kişinin yanarak öldüğünü öne sürdü. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

HDP'li İdris Baluken'in iddiası yalan çıktı! Peki alevlerin yükseldiği o binada gerçekte ne oldu?

"Ambulans gelmiyor, Cizre'de siviller ölüme terk ediliyor" yalanı ile uluslararası arenada Türkiye karşıtı propaganda yapmaya çalışan terör örgütü PKK'nın bir yalanı daha ortaya çıktı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, twitter hesabından yaptığı açıklamada "Cudi Mahallesindeki bir binada yangın çıktığını, itfaiye gönderilmediği için 9 kişinin yanarak öldüğünü" iddia etti. Baluken "binadakilerle telefonla görüştüğünü, 25 kişinin vücudunda ağır yanıklar olduğunu, ambulans beklediklerini de" öne sürdü.

Bazı haber ajansaları ise olayı "Cizre'de yangın 9 ölü" başlığı ile duyurdu. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

Yangın çıktığını iddia edilen bina, PKK'nın dağ kadrosundan olan "Rozan" ve "Mamo" kod adlı teröristlerinde sıkıştığı binanın çevresindeki bir yerleşim yeri. Peki alevlerin yükseldiği o binada gerçekte ne oldu? Bu sorunun yanıtı Şırnak Valiliği ve güvenlik kaynaklarından geldi.

Valilik açıklamasında; teröristlerin 4 katlı binanın yanı sıra çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırdığı, çatışmada 9 teröristin öldürüldüğü, 1 polis memurunun da şehit olduğu belirtildi.

Yapılan incelemelerde 9 kişinin çatışmalarda öldürülen teröristler oldukları, cesetlerinin kaçan pkklılar tarafından ateşe verildiği, binada iddia edildiği gibi yaralı da olmadığı anlaşıldı.

Valilik açıklamasında pkklı teröristlerin yoğun ateşi nedeniyle itfaiye araçlarının alana giremeği de kaydedildi.

Güvenlik kaynakları, yangının dikkat dağıtmak için çıkarıldığını düşünüyor. Amaç "Rozan" ve "Mamo" kod adlı teröristlerin bölgeden uzaklaştıtılması. Dağ kadrosundaki bu teröristler Cizre'deki o bodrum katta saklanıyor. Asker ve polis bölgedeki çemberi daraltıyor. Bombalı tuzaklarla donatılmış, tünellerle birbirine bağlanmış binaları tek tek temizleyen güvenlik güçleri bodrum kattaki teröristlere her geçen dakika daha da yaklaşıyor.

ulusalkanal.com.tr

şırnak cizre 9 ölü 25 yaralı