MHP çıkış arıyor

MHP’de muhalefetin yargıya başvurması ve son olarak da Ümit Özdağ’ın kurultay çağrısı yapması, Genel Merkezi harekete geçirdi. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Genel Merkez, mevcut yönetimi korumak için dava sürecini uzatmaya çalışacak. Bu süre zarfında delegeleri de değiştirmeye çalışacak.

MHP çıkış arıyor

MHP’de kurultay gerginliği sürüyor. Son olarak Ümit Özdağ’ın kurultay çıkışı parti içinde hareketliliği artırdı.

Önce Özdağ’ın çıkışının Genel Merkez’le danışıklı yapıldığı iddia edildi. Ardından muhaliflerle ortak hareket ettiği öne sürüldü.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Özdağ, Genel Merkez’le ortak hareket etmiyor. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kurultaya gidilmesi durumunda Genel Merkezi destekleyen delegeleri Özdağ’a yönlendirmesi bekleniyor.

MHP yönetimi, kurultaya gitmemek için çeşitli yöntemler üzerinde duruyor. Buna göre, Genel Merkez ilk aşamada dava sürecini uzatmaya çalışacak, ardından da delegeleri değiştirmek için harekete geçecek.

Öte yandan muhalifler kapatılan teşkilatlara destek ziyaretlerine başladı. İlk ziyareti Meral Akşener yaptı. Denizli’de konuşan Akşener, Bahçeli’ye, “Seni seçenden neden korkuyorsun” diye seslendi.

ulusalkanal.com.tr