Korona mücadelesinde yeni komisyon kararı

Toplum Bilimleri Kurulu toplantısında koronavirüsle mücadelede yeni bir komisyon oluşturma kararı alındı. Komisyon, yanlış ve eksik bilgilerle mücadele edecek. Toplumu bilgilendirici yeni kampanyalar yürütecek.

Korona mücadelesinde yeni komisyon kararı

Koronavirüsle mücadelede sıra psikolojik önlemlerde.

Son Toplum Bilimleri Kurulu toplantısı 23 Haziran’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla yapıldı. Toplantıda alınan tavsiye kararları ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre toplantıda, Kovid-19 konusunda topluma verilecek yeni mesajlar değerlendirildi. Bunun için iletişim ve kampanyayı yürütecek bir alt komisyon oluşturuldu.

Bu komisyon, koronavirüse ilişkin yanlış ve eksik bilgilerin doğrusunu anlatmak için öneri geliştirecek. Toplumu paniğe sevk eden bilgilerle de mücadele edecek.

Komisyon, “Maskenin koruyuculuğu olmadığı” gibi yanlış bilgileri ortadan kaldırmak için kampanyalar yapacak. Kampanyaların sonuçlarını gösteren bilgiler paylaşılacak.

Mesajlarda her yaş grubuna farklı argümanlarla yaklaşılacak. Bunun için koronavirüs kaygısı ölçülecek.

Ayrıca Türkiye’nin demografik yapısı dikkate alınacak. Yerel unsurlardan yola çıkılarak bölgelere göre mesajlar hazırlanacak.

ulusal.com.tr

koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu