Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Mesud Barzani'yi kabul etti

Türkiye'ye gelen Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'da görüştü. Görüşmede, Suriye'de Kürt nüfusunun yoğun olduğu bölgelere "Rojava Peşmergeleri"nin konuşlandırılması planı masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Mesud Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yle dün İstanbul’da bir araya geldi.

Hürriyet'in haberine göre görüşmede gündem "Rojava peşmergeleri"ydi. Plan, Suriye'de Kürtlerin yoğun olduğu bölgelere "Rojava Peşmergeleri" olarak tanımlanan Suriyeli Kürt savaşçıların konuşlandırmak...

Erdoğan ile görüşmesinin ardından bugün Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya gelecek olan Barzani'nin çantasında; IŞİD'e karşı yürütülen askeri operasyonlar kapsamında Musul ve Telafer’in durumu, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığı, Kerkük petrollerinin İran'a taşınmasına ilişkin Bağdat'ın yaptığı girişimler ve "Rojava Peşmergeleri"nin Suriye'de konuşlandırılması bulunuyor.

Suriye Kürt Ulusal Meclisi, Barzani ve Türkiye’nin yardımıyla Rojava Peşmerge gücünü oluşturdu. Ancak, yaklaşık 7 bin kişilik olduğu belirtilen Rojava Peşmergeleri, PYD’nin izin vermemesi nedeniyle Suriye’ye geçemedi. ABD’nin de terör örgütü PYD/YPG’yle çatışmaları endişesi nedeniyle bu savaşçıların Suriye’ye konuşlanmasına henüz destek vermediği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan barzani ıkby