''Vatan'ın arıları geliyor''

Emekli edebiyat öğretmeni Mehmet Tonca, öğrencileri Banu Kitapçı ve Gizem Kuzey Yücel ile birlikte gururla poz verdi. Hem el ilanı dağıttılar hem de anılarını tazelediler

''Vatan'ın arıları geliyor''

Tanımlama bize değil, Mersin Yenişehir ilçesinde, 45 evler semtindeki esnaf çay ocağını işleten beye ait. Vatan Partisi’nin seçim broşürlerini dağıtan üyeleri görünce, yanındakilere “İşte Vatanın arıları geliyor” dedi. Diğer partiler gibi büyük otobüsleri, sayısız anons araçları olmadığı için Vatan Partililer ‘tabana kuvvet’ deyip kapı kapı dolaşıp el ilanlarını dağıtıyorlar ve sabırlı bir şekilde herkesle konuşmaya, ikna etmeye çalışıyorlar. İşte bu çalışmalardan ilginç bazı notlar:

Yenişehir çalışmasında bir öğretmen ile iki öğrencisi bir birlerini görünce büyük bir sevinç yaşadılar. Emekli edebiyat öğretmeni Mehmet Tonca, öğrencileri Banu Kitapçı ve Gizem Kuzey Yücel ile birlikte gururla poz verdi. Hem el ilanı dağıttılar hem de anılarını tazelediler.

Yine Mezitli ilçesinde Veli ve Zeynep Güleviz çifti oğulları Ulaş’la birlikte sabahtan akşama kadar Vatan Partisinin bildirilerini dağıtıyorlar.

Akşamdan yapıp yanlarında getirdikleri sandviçlerini diğer arkadaşlarıyla da bölüşüyorlar. Mezitli ilçesinde emekli bir öğretmen bildiri dağıtan meslektaşı Nurettin Ataman’ı görünce “Vallahi Vatan Partisine oy verip vermeyeceğime henüz karar vermedim. Ama sizi bir konuda gerçekten kutluyorum. Ülkücüyü, solcuyu, halkçıyı bir araya getirdiniz ya, Bravo size” dedi.

Yusuf Çelik

http://www.guncelmersin.com/