Davutoğlu: Puslu havayı seven bütün çakallar harekete geçti

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkünde doğu ve güneydoğu'daki STK'ların temsilcileri ile bir araya geldi. Yaklaşık 2, 5 saat süren toplantıda Davutoğlu, terörle mücadele konusunda STK'lardan destek istedi.

Davutoğlu: Puslu havayı seven bütün çakallar harekete geçti

Başbakan Davutoğlu Ankara'da doğu ve güneydoğu'daki Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

"Puslu havayı seven bütün çakallar harekete geçti. DHKP-C'si, PKK'sı DAEŞ'ı.Bu çakallar harekete geçerde bu toprakların yiğit evlatları bu çakallara meydanı bırakır mı?"

Davutoğlu, kamu düzeni konusunda STK'lardan destek istedi.

"Sizler de bu toprağın, bu ülkenin bütünlüğünün sağlanması, bu şehirlerde barikatların, çukurların, mayınların olmaması için bizimle omuz omuza vermelisiniz."

Başbakan, HDP'li belediyeleri de eleştirdi.

"Niye yatırım yapmıyorsunuz? Çünkü yatırımlarını halka hizmet için değil, mayınlara, barikatlara ayırmak için kullanıyorlar."Altyapıyı bombalarlar, iş makinelerini yakarlar, iş adamlarını tehdit edip sürmeye kalkarlar, verdiğimiz kaynakları yatırıma değil, halka değil, yandaş gördükleri terör örgütü mensuplarına personel gideri diye harcarlar, sonra da dönüp özyönetim diye bir şeyden bahsederler."

Ahmet Davutoğlu zarar gören yerlerin tekrar inşa edileceğini de söyledi.

“Diyarbakır’ın o güzel Sur’u, Cizre, Silopi, hepsini bütün evleriyle, yollarıyla öylesine yeniden inşa edeceğiz ki; herkes buna sadece gıpta duyacak."

ulusalkanal.com.tr