ABD'den Türkiye açıklaması

IŞİD operasyonuna Türkiye’nin katılımı konusunda Ankara ve Wahington'un birbiriyle çelişen açıklamaları son buldu. Pentagon'dan yapılan yeni açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözleri doğrulandı. Pentagon Sözcüsü Peter Cook “Türkiye’yle teknik detaylarda anlaştık” dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Breet McGurk’un dün sabah saatlerinde İncirlik’e geldiği öğrenildi.

ABD'den Türkiye açıklaması

Ankara ile Washington'un IŞİD opersyonu konusunda çelişkili açıklamaları yerini ortak bir açıklamaya bıraktı. Amerika Birleşik Devletleri, IŞİD'e operasyon konusunda Türkiye ile anlaşıldığını duyurdu. Açıklama Pentagon sözcüsü Peter Cook’tan geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında birbirini yalanlayan ifadeleri bu özlerle açıklamıştı. Pentagon da anlaşmayı doğrulayan bir açıklama yaptı. Pentagon sözcüsü Peter Cook Türkiye’nin IŞİD’e karşı ortak operasyon gücüne katılımı konusunda teknik detaylarda anlaşıldığını duyurdu. Cook, “Türkiye'nin koalisyon uçaklarıyla birlikte hareket edecek olması ileriye yönelik önemli bir adım” dedi.

“Lojistik detayları çözmeye çalışıyorduk, bunu yapabildik" diyen Cook teknik düzenlemelerin operasyonel seviyeye gelmesinin birkaç gün alabileceğini ifade etti.

Anlaşmaya ilişkin ayrıntı da veren Pentagon sözcüsü “Anlaşma hava operasyonlarının takibi ve koordinesi ile çakışmaların önlenmesini sağlayan hava görev emrine Türkiye'nin tam entegrasyonunu içeriyor” dedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Breet McGurk’un dün İncirlik üssüne geldiği ortaya çıktı. McGurk, Adana'daki İncirlik Üssü'ndeki ABD'nin 39'uncu Taktik Grup Komutanı Albay John Walker'i ziyaret etti. Ziyaret hakkında bilgi verilmedi.

ulusalkanal.com.tr