Abdulkadir Selvi: ABD'de ipler Türkiye karşıtı derin güçlerin elinde; hedeflerinde Erdoğan var

Amerika'da eski bakan Zafer Çağlayan hakkında açılan dava iktidar kulislerini de hareketlendirdi. Erdoğan'ın Amerika ziyareti öncesi yaşanan bu gelişmenin moralleri bozduğu belirtiliyor. Çağlayan hakkındaki karar "zaman ayarlı" bir hamle olarak yorumlanıyor.

Abdulkadir Selvi: ABD'de ipler Türkiye karşıtı derin güçlerin elinde; hedeflerinde Erdoğan var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, korumalarına açılan soruşturma, Çağlayan hakkında çıkarılan tutuklama kararı ve daha bir çok krizin yaşandığı bir süreçte Amerikaya gidiyor. Peki ziyaret öncesi başkentte neler yaşanıyor.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi kulislerde konuşulanları yazdı.

Buna göre, Amerika, Türkiye’yi Rıza Sarraf kasırgası ile vurmaya çalışıyor. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’la ilgili Amerika'daki tutuklama kararı da Ankara’da moralleri bozdu.

Amerikalılar Sarraf dosyasına uzun süredir çalışıyorlar. Ancak Çağlayan’ın halen milletvekili olduğunu yazacak kadar alelacele yazılan tutuklama kararı, "Zaman ayarlı" bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Selvi, "ABD’de ipler Türkiye karşıtı derin güçlerin elinde. Erdoğan varken Türkiye üzerine ameliyat yapamayacaklarını biliyorlar. O nedenle tek hedefleri Erdoğan. Operasyonun Zafer Çağlayan’la sınırlı olmadığı düşünülüyor. ABD’liler satır aralarında, 'Bu iş siyasi koruma olmadan yapılamaz' mesajını vermeyi ihmal etmiyor. Ankara şimdi Zarrab fotoğrafının arkasındaki büyük resme odaklanmış durumda." dedi.

Amerika'nın elinde Sarraf'la ilgili nelerin olduğu ise merak ediliyor. Çünkü her duruşmada mahkemeden Türkiye’nin aleyhine karar çıkıyor. Kulisler bunu bir yargılamadan ziyade Türkiye'ye karşı bir algı operasyonu olarak görüyor.

ulusal.com.tr

abd türkiye erdoğan Abdülkadir Selvi