Ramazan'ın gülü güllaç
İftar sofralarının geleneksel Türk tatlısı güllaç sofralardaki yerini aldı. Peki, gülsuyu ve sütün buluştuğu güllaç nasıl yapılır, maliyeti nedir?
Geleneksel Türk tatlılarından güllaç, iftar sofralarının en hafif lezetli tatlılarından hatta vezgeçilmezlerinden... Peki gülsuyu ve sütün buluştuğu güllaç nasıl yapılıyor? Biz sorduk ustası Emine Akyıldız anlattı.
Lezizli bir güllaç için altın kural sütün sıcaklığı. Süt ne sıcak ne de soğu olacak.
Damak tadı, fiyatı ve lezzetiyle her kesime hitap eden güllaçın maliyetini merak edenler arada kalabilir. Çünkü hazır yapılmış bir güllaç şuanda kilosu 28 liradan satışta. Yok evde yapacağım, ellimin lezetini katacağım diyorsanız ise fındık ve antep fıstığı fiyatları cebinizi yakabilir.
Malzemeler Miktarı Fiyatı
Güllaç Yaprağı 14 adet 5.58
Süt 2 lt 5.8
Şeker 500 gr 1.84
Hindistan Cevizi 100 gr 2 tl
Fındık 200 gr 16 tl
Antep Fıstığı 200 gr 12tl
TOPLAM: 43 LİRA 22 KURUŞ
Sıra geldi Emine Usta'nın elinden çıkmış güllacı tatmaya.
HABER: EDA ÇON
KAMERA: ŞENGÜL DERİN