İzmir'deki terör saldırısında yaralananlar ilk kez Ulusal Kanal'a konuştu

İzmir Adliyesi önünde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan avukatlar hayati tehlikelerini atlatmalarının ardından ilk kez Ulusal Kanal’a konuştu. Olay anını anlatan Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı Avukat Bülent Karagöz ile Avukat Gökhan Mertol, "Emperyalistler bu ülkeyi bölemezler" dedi.

İzmir'deki terör saldırısında yaralandılar... İlk kez Ulusal Kanal’a konuştular... Teröre meydan okudular…

İzmir Bayraklı Adliyesi’nde yaşanan terör saldırısında 1'i polis 2 kişi şehit olmuş, 9 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıda ağır yaralanan Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı Avukat Bülent Karagöz geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakın servisine alındı.

44 yaşındaki Karagöz Ulusal Kanal’a olay anını şu sözlerle anlattı:

Ben adliye ana binadan ek binaya giderken polis kontrol noktasını 7-8 metre geçmiştim. Şehit düşen kahraman polisimizin sesini duydum. Dönük baktığımda bir araç polis memurumuzu altına almıştı. Daha sonra araçtan bir kişi inip koşarak uzaklaşmaya başladı. Koşmaya başlamasından iki üç saniye sonra da patlama oldu. Büyük bir gürültü ve alev… daha sonra araç parçaları yanmaya başladı. Ben patlamanın etkisiyle orada savruldum kendimi yere attım daha sonra silahlı çatışma başladı. Silah sesleri bir süre devam etti. O arada artık kurşun yada şarapnel parçası sol kasığımdan vücuduma girdi. Çok kan kaybettim.

Karagöz’ü olay anında çantasında bulundurduğu Baro ajandası korudu.

Olayın ardından Başbakan Binali Yıldırım da yaralıları ziyaret etmişti.

Saldırıda en ağır yarayı alan Karagöz hükümet yetkilerine terörün arkasında Amerika’nın olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

Terörün arkasında ki esas kuvvet Amerika Birleşik Devletleri. PKK, PYD, IŞİD, FETÖ… Hepsi Amerika’nın Türkiye’yi bölmeye yönelik kullandığı piyon örgütler. Sayın Başbakan Binalı Yıldırım ve Bakanlarımız geldiğinde de kendilerine söyledim. İncirlik ve diğer Türkiye toprağı üzerinde bulunan hiçbir askeri üstümüzde Amerikan askerlerine artık izin verilmemeli. Çünkü bu piyon örgütler Amerika’dan aldıkları kuvvetle bu terör eylemlerini yaratarak can güvenliği konusunda birinci mesele haline getirdi. Türkiye’de bir kargaşa ortamı yaratmaya çalışıyorlar.

Saldırıda yaralanan isimlerden biri de Avukat Gökhan Mertol... Gözlem altında tutulan Mertol, "patlama 10 saniye sonra olsaydı olayların ortasında kalacaktım" dedi.

24 yaşındaki Avukat Mertol terörle mücadele konusunda kararlılık mesajı verdi, "Vatanımıza milletimizi bölmeye çalışan bir sürü terör örgütü var. Hem içte hem dışta. Ama başaramayacaklar. İzin vermeyeceğiz. Vatanımız milletimiz bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Şuan çok zor bir dönemden geçiyoruz. Vatanın milletimizin bekası söz konusu. Başaramazlar. Şehit Fethi beyler bitmez bu ülkede. Korkutamazlar bizi..." dedi.

HABER: BELMA YÜCEL - KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

izmir vatan partisi terör saldırısı