Putin talimatı verdi! Rusya’dan ABD’ye karşı hamle

Amerika’nın Rusya’yı NATO ülkeleri üzerinden çevreleme politikasına Moskova’dan karşı bir hamle geldi. Rusya müttefiki Belarus’a askeri hava üssü kurma kararı aldı. NATO önceki gün Macaristan ve Slovakya’ya iki yeni merkez karargah kuracağını açıklamıştı.

Putin talimatı verdi! Rusya’dan ABD’ye karşı hamle

Rusya, Amerika'nın sınırlarını NATO üzerinden kuşatmasına karşı hamlelerini hızlandırdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma ve Dışişleri Bakanlarına, Belarus'ta askeri hava üssü kurulması için Minsk yönetimiyle müzakerelere başlama talimatı verdi.

Rusya Devleti’nin resmi sitesinden yapılan açıklamada Belarus'ta üs kurulmasının amacı, "Müttefik iki devletin hava sahasının ortak korunması ve ortak bölgesel hava savunma sistemi oluşturulması" şeklinde açıklandı.

NATO önceki gün Macaristan ve Slovakya'da iki yeni merkez karargah kuracağını açıklamıştı. Karar 8 Ekim'de Brüksel'de yapılacak NATO savunma bakanları toplantısında verilecek.

NATO bu yılın başında Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Bulgaristan ve Romanya'da yeni merkez karargahlar kurma kararı almıştı. Önümüzdeki yıl Temmuz ayına kadar bu karargahların tamamlanacağı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

abd rusya Putin nato