Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı dün meydana gelen 3 ayrı olayla ilgili açıklama yaptı. Diyarbakır Bingöl karayolunda ele geçirilen patlayıcılar doğrulandı.

Genelkurmay'dan açıklama

Bingöl'ün Suveren Köyü'nde ise bir akaryakıt kamyonunun, uzaktan kumandalı patlayıcı ile, havaya uçurulduğu duyuruldu. Cizre'de ise 15-20 PKK'lının ses bombası, molotof ve havai fişeklerle karakola saldırdığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı Lice'de karayoluna tuzaklanan 100 kilogramlık patlayıcının imha edildiğini duyurdu.

Diyarbakır Bingöl karayolunda rutin kontrol sırasında kablo sisteminin fark edilmesi, olası bir facianın önüne geçti.

3 Ekim saat 08.50 sıralarında fark edilen el yapımı yapımı patlayıcıda 100 kilogram amonyum nitrat kullanıldığı tespit edildi.

Açıklamada patlayıcının Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile olay yerinde incenlendikten sonra saat 14.35'te imha edildiği belirtildi.

Aynı gün içerisinde Cizre İl Merkezi'de bulunan Şehit Yarbay Melih Gülova Kışlası'nın da 15-20 kişilik PKK'lı gurubun saldırısına uğraması dikkat çekti.

Genelkurmay, kışlaya 3 adet ses bombası, 3 adet molotof kokteyli ve 6 adet havai fişek atıldığını bildirdi. Nöbet mevzilerini hedef alan patlayıcılar, kışla duvarının yakınlarına düştü. Saldırıda ölen yada yaralanan olmadı.

Bingöl Genç Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında ise özel bir şirkete ait akaryakıt tankeri havaya uçuruldu.

Kablo düzeneği ile hazırlanan patlayıcı, Suveren köyü Hır Deresi mevkiinde demiryolu geçisi üzerinde uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda can kaybı yaşanmadığı açıklandı.

ulusalkanal.com.tr