CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan HDP savunması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'yi terör partisi olarak görenlere tepki gösterdi. HDP'nin PKK ile ilişkisini gizlemeye çalışan Kılıçdaroğlu, Türk ordusunun terör operasyonlarını da geri plana itti. Kılıçdaroğlu, adına "Kürt sorunu" dediği konunun Meclis'te ele alınması gerektiğini savundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan HDP savunması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluterör örgütünün siyasi uzantısı ile Meclis’te çözüm arama hedeflerini yineledi. "Kürt sorunu" ısrarını sürdüren Kılıçdaroğlu, PKK’nın siyasi uzantısı HDP'ye sahip çıktı.

- Adres şöyleydi, adres böyleydi, şu sorun vardı, bu sorun vardı. Türkiye'de dünya kadar sorun var.

Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin aksine, HDP’nin kapatılması için toplumun her kesiminden talep gelirken Millet İttifakı'nın terör partisini meşrulaştırma adımları ise sürüyor. Gazi ve şehit yakınlarıyla görüştükten sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu, başlattığı tartışma üzerine yeni bir değerlendirme yaptı.

HDP'nin meşru bir siyasi parti olmadığını savunanlara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, teröre karşı silahlı mücadeleyi geri planı itti.

- Kürt sorununun çözümü için HDP’yi meşru görmeliyiz. Bir sorun varsa bu sorunu çözecek organ hangisi? TBMM. Bu ülkeye huzuru, bu ülkeye barışı birlikte getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz.

TEK ADAY MI ÇATI ADAY MI?

Öte yandan Sözcü gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarını da değerlendirdi.

- Kafamda yüzde yüz şu olsun diye belirlenmiş bir model yok. Meral Hanım'ı dikkatle dinliyorum. Tek adayla gitmenin avantajından söz ediyor. Olabilir. İttifak olarak bir araya gelip tek aday üzerinde anlaşabilirsek tek aday üzerinden gidilebilir. Bir sakıncası yok. Hangisinde daha başarılı olunur bugünden kestirmek zor. Önümüzdeki süreç içinde kamuoyu yoklamalarıyla ya da bu işi iyi bilen kişilerle oturup konuşmak lazım.

Cumhur İttifakı'nın üzerinde çalıştığı seçim yasasındaki değişikleri de yorumlayan Kılıçdaroğlu, seçim barajının mutlaka yüzde 10'un altına düşürülmesi gerektiğini savundu. Kılıçdaroğlu yüzde 1 oy alan siyasi partilerin genel başkanlarının da Meclis'te temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.

pkk hdp terör kemal kılıçdaroğlu türk ordusu terör partisi