Dosyayı gören Erdoğan, Binali Yıldırım'dan vazgeçip Davutoğlu'nu kendi yerine aday gösterdi

Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, Ahmet Davutoğlu’nun AKP Genel Başkanlığı'na nasıl seçildiği ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Erdoğan'ın, yerine Binali Yıldırım'ı düşündüğü, ancak MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın bunu bir yolsuzluk dosyası ile engellediği öğrenildi. Böylece Binali Yıldırım yerine Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlığa getirildi.

Dosyayı gören Erdoğan, Binali Yıldırım'dan vazgeçip Davutoğlu'nu kendi yerine aday gösterdi

Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesinin ardından, AKP içinde yaşanan krizin ayrıntıları ortaya çıktı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AKP'nin başında en yakın sırdaşlarından olan Binali Yıldırım'ı görmek istiyordu. Bunun için gerekli hazırlıklar da yapılmıştı. Binali Yıldırım AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için kolları sıvasa da, koltuğa kurultaya kısa bir süre kala adı gündeme gelen Ahmet Davutoğlu oturmuştu. Bunun nedeninin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Erdoğan'a sunduğu yolsuzluk dosyası olduğu öğrenildi.

Aydınlık gazetesinin Cumhurbaşkanı'na yakın AKP'lilere dayandırdığı haberine göre; kurultay öncesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan Erdoğan'a bir dosya sundu. Dosyada, Ulaştırma Bakanlığı'nda Binali Yıldırım dönemindeki ihalelerde yapılan yolsuzluklar ayrıntılarıyla yer alıyordu.

MİT Müsteşarı, Binali Yıldırım’ın AKP Genel Başkanı ve Başbakan olması durumunda bu dosyaların basına servis edilebileceğini söyledi. Fidan bu işin Erdoğan'a kadar uzayabileceği konusunda da uyarıda bulundu. Bunun üzerine geri adım atan Erdoğan kurultay’a 6 gün kala Ahmet Davutoğlu’nu kendi yerine aday gösterdi.

Çok rahatsız olan Binali Yıldırım'ın eski bir bakan arkadaşına “Ne olduysa oldu, Sayın Cumhurbaşkanı bir anda değişti. Sonuç da böyle oldu” dediği ifade edildi.

Ancak 7 Haziran seçim sürecinde yaşanan gelişmeler Erdoğan'da "bana karşı kumpas kuruldu" fikrini oluşturdu.

Karşı çıkmasına rağmen, Hakan Fidan'ın milletvekili adayı olması, Erdoğan'ın sert tepkisine neden oldu.

Erdoğan'a yakın bir AKP'li, "Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir dosyanın hazırlanmış olmasını kendisine karşı bir kumpas girişimi olduğunu düşündü. Davutoğlu-Fidan ortak hareket etmişti. Fidan’a Dışişleri Bakanlığı sözü verilmişti. Binali Yıldırım dosyası da bu planın parçası olarak hazırlanmıştı" dedi.

Erdoğan'ın bu nedenle Fidan’ın adaylığını geri çektirdiği, seçimler nedeniyle Davutoğlu'na müdahale etmediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı erdoğan Ahmet Davutoğlu binali yıldırım