F tipini tahliye taleplerine ret kararı

"Beni 2008 yılında tutukladığım Doğu Perinçek'in koğuşuna koysanız da kararımdan pişman değilim." Bu sözler tutuklu F tipi hakim Metin Özçelik'e ait. Ergenekon kumpasında Perinçek'i tutuklayan Özçelik, F tipi polisleri tahliye girişiminin ardından tuutklanarak Silivri'de Perinçek'in kaldığı koğuşa konulmuştu.

F tipini tahliye taleplerine ret kararı

Tutuklu F tipi hakim Metin Özçelik, Ergenekon soruşturmasında "Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i tutuklamaktan pişman olmadığını" söyledi. Metin Özçelik Silivri 9 Nolu Cezaevi'nde Doğu Perinçek'in kaldığı 256 No'lu koğuşa konulmuştu.

Tutukluluk incelemesinde video konferans yöntemiyle savunma yapan Metin Özçelik, "beni 2008 yılında tutukladığım Doğu Perinçek'in koğuşuna da koysanız kararımdan pişman değilim" dedi. Özçelik savunmasında Silivri Cezaevi'ndeki kısıtlamalardan yakındı.

Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı aylıkı tutukluluk incelemesinde hakimler cezaevinden sesli ve görüntülü olarak bağlandı. Tahliye talepleri reddedilen hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik reddi hakim talebinde bulundu.

Özçelik ve Başer yetkileri olmadıkları halde Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 F tipi polisi tahliye girişimleri üzerine açığa alınıp tutuklanmıştı.

F tipi polis ve hakimlerin tutukluluk incelemeleri 30 günde bir duruşmalı olarak yapılıyor. Video konferans yöntemiyle mahkeme karşısına çıkan polis ve avukatlar savunma yaparak tahliye taleplerinin gerekçelerini sıralıyor.

Kumpas davalarında tutuklanan yurtseverlerin tutukluluk incelemeleri ise yıllarca kağıt üzerinde yapılmış, Anayasa Mahkemesi gerekçesiz kararları hak ihlali kabul etmişti.

ulusalkanal.com.tr

ret kararı