Özel Harekat polisleri sanal operasyonda

Terörle mücadelede ön saflarda yer alan Özel Harekat polisleri, taktik eğitimlerini sanal dünyaya taşıdı. En ileri sanal gerçeklik teknolojilerinin kullanıldığı sanal operasyon merkezinde taktik eğitim alan özel harekatçılar, uçak kaçırma, metro baskını gibi çatışma ortamlarını gerçekmiş gibi deneyimliyor.

Özel Harekat polisleri sanal operasyonda

Terörle mücadelede görev alan özel harekat polisleri için sanal gerçeklik dönemi başladı. Özel Harekat Başkanlığı, Sanal Taktik Eğitim Merkezi'nin kapılarını basın mensuplarına açtı.

Başkanlık bünyesinde kurulan Sanal Taktik Eğitim Merkezi’nde, özel harekatçılar uçak kaçırmadan metro ve rafineri baskınlarına kadar her türlü eğitim programından geçiriliyor.

Komiser Hulusi Demir, sanal operasyonların gerçeği aratmadığını anlattı.

Sanal eğitimlerin büyük maddi tasarruf da sağlıyor.

Yaklaşık 500 metrekarelik eğitim merkezinde bilgisayar kontrollü giyilebilir teknoloji kullanılıyor. Merkezde yine özel eğitim almış polisler tarafından oluşturulan yazılım ve tasarımlar kullanılıyor.

Senaryo gereği bir binaya operasyon düzenleyen ekipler, içeride terörist gibi davranan meslektaşları ile çatışmaya girerek onları tek tek etkisiz hale getirdi.

ulusal.com.tr

terörle mücadele özel harekat