MLKP'lilerin cenazesinde suratı maskeli kalaşnikoflular sahnedeydi!

İstanbul Gazi mahallesindeki MLKP'lilerin cenazesinde suratı maskeli kalaşnikoflular sahnedeydi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP’li Sebahat Tuncel de kortejde yürüdü

MLKP'lilerin cenazesinde suratı maskeli kalaşnikoflular sahnedeydi!

MLKP'lilerin cenazesinde suratı maskeli kalaşnikoflular sahnedeydi!

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde terör örgütüne yönelik operasyonda çıkan çatışmada öldürülen MLKP'li Şirin Öter ve Yeliz Erbay, Gazi Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze sonrası toplanan gruba polis tazyikli su ve gazla müdahale etti.

FİGEN YÜKSEKDAĞ DA KATILDI

Gazi Cemevi'nde düzenlenen törene HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı.

Cemevinde helallik alınmasının ardından, cenazeler Gazi Mezarlığı'nda götürüldü.

CENAZE SONRASI MÜDAHALE

Mezarlık girişinde yağmurluk ve maskeyle kimliklerini gizleyen bazı kişiler, tabutları kadınlardan alarak mezarlığa girdi. Bu sırada, bazı kişilerin de eldiven taktıkları ve ellerinde otomatik silah bulunduğu görüldü.

Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenazelerinin Gazi Mezarlığı'nda defnedilmesinin ardından, İsmet Paşa Caddesi'nde toplanan gruba polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ve gazlı müdahalesine, grup üyeleri taş ve sopalarla karşılık verdi. Grup ara sokaklara kaçarken, polis ile eylemciler arasında kovalamaca burada da devam etti.

CENAZEDE KALAŞNİKOFLA YÜRÜYEN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI...

Gazismanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde dün sabaha karşı terör örgütü MLKP'ye ait olduğu belirtilen hücre evine yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada öldürülen Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenaze töreni sırasında ortaya çıkan ve grubu yönlendirdiği belirtilen yüzleri maskeli ve kalaşnikoflu 6 kişi gözaltına alındı.

Cenaze töreninden sonra, şüphelilerin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda, polis ekipleri 2 ayrı otomobille bölgeden kaçmaya çalışan 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

2 KALAŞNİKOF... MERMİLER...

Ekipler, otomobillerde yapılan aramalarda, 2 adet kalaşnikof marka otomatik silah, 4 şarjör, 60 mermi, örgüt flamaları ve maskeler ele geçirdi. Gözaltına alınan 6 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Polis ekiplerinin, kamera görüntülerine yansıyan diğer silahlı kişilerin de yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. (DHA)

sahnedeydi