ABD için korkutan korona raporu

Washington Üniversitesi, ABD’deki koronavirüs kaynaklı ölü sayısının Ekim ayında 179 bini geçebileceğini açıkladı. Ancak halkın yüzde 95’inin maske takması durumunda ölü sayısının 140 bin seviyesinde olacağı değerlendiriliyor.

ABD için korkutan korona raporu

Washington Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Enstitüsü geçen hafta, 1 Ekim’e kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde 201 binden fazla kişinin koronavirüsten hayatını kaybedeceğini açıklamıştı. Bulaş oranın yüzde 50 azaldığını belirten üniversite tahmini güncelledi. 1 Ekim’de ölü sayısının 179 bini geçebileceği duyurdu.

Yeni projeksiyonda, iş yerlerinin açılması ve toplumun salgına karşı tepkisine ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Raporda, ABD nüfusun önemli bölümünün maske takmaya dikkat ettiği ancak bunun hala yetersiz olduğu belirtildi.

Amerikan halkının davranışlarında herhangi bir değişim söz konusu olmadığı takdirde, 1 Ekim itibarıyla Kovid-19 kaynaklı ölü sayısının 179 bin 106 olacağı öngörüldü. Çalışmada, halkın yüzde 95'inin maske takması durumunda ise aynı tarihte ölü sayısının 140 bin civarında kalacağı tahmini yapıldı.

ABD Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, ABD'lilerin yüzde 74'ü, sıklıkla veya her zaman maske taktığını belirtiyor.

Bu arada ülkedeki vaka sayısı 2 milyon 462 bin sayısını aştı. Ölü sayısı da 124 bin 282. Hastanelerde ise 16 bin fazla durumu kritik olan hasta bulunuyor.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs