Vergi paketinin ilk 10 maddesi Meclis’ten geçti

Yeni vergiler getiren kanun teklifinin ilk 10 maddesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifin kalan 35 maddesi ise önümüzdeki hafta Salı günü görüşülecek. Paketin Meclis'ten geçen ilk 7 maddesinde dijital vergiler yer alıyor. Buna göre, uluslararası teknoloji şirketleri, Türkiye’ye yüzde 7,5 oranında vergi ödeyecek.

Vergi paketinin ilk 10 maddesi Meclis’ten geçti

Vergi paketinin ilk 10 maddesi Meclis’ten geçti.

Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, 1 Kasım’da Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmişti. Teklif, 13 Kasım Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu’nda ele alınmaya başladı.

45 maddelik paketin ilk 10 maddesi Genel Kurul’da kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre uluslararası teknoloji şirketleri, Türkiye’ye yüzde 7,5 oranında vergi ödeyecek. En az 20 milyon lira veya 750 milyon euro geliri olanlar, vergi kapsamına alınacak.

Kanun teklifinin 9 ve 10'uncu maddesi ise konaklama vergilerini içeriyor. Otel, tatil köyü, motel, pansiyon ve apart otel gibi yerlerde konaklamaya yüzde 2 vergi uygulanacak. Teklifin 10’uncu maddesine göre ise konaklama vergisi, 31 Aralık 2020’ye kadar yüzde 1 oranında olacak.

Kanun teklifinin kalan maddeleri için görüşmeler 19 Kasım Salı günü devam edecek. Geriye kalan 35 maddeye göre, gelir vergisi üst dilimi, yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkartılacak. Aynı zamanda futbolcular, hakemler ve yıllık 500 bin liranın üzerinde gelir elde edenler vergi verecek.

ulusal.com.tr

vergi