Avusturya da soykırım mı diyecek?

Avusturya da soykırım mı diyecek?

Avusturya’nın ciddi gazetelerinden Kurier’in 17 Nisan 2015 tarihli sayısında yayınlanan bir habere göre “Avusturya Parlamentosu ilk defa soykırım kararı alacak” denildi. Haberde Avusturya Parlamentosu’nda grubu bulunan yabancı, Türk ve Müslüman düşmanlığı ile tanınan aşırı sağcı parti Avusturya Özgürlükçü Partisi (FPÖ) ve Avusturya Yeşiller Partisi’nin çağrısı üzerine iktidar partileri olan Avusturya Sosyal Demokrat Partisi ve sağcı Avusturya Halk Partisi’nin de “Sokırımı kabul edilmesi çağrısını onaylayacakaları” belirtildi. Parlamentoda verilecek kararın tarihi olarak da Ermeni “Soykırımı”nın tam 100. Yıldönümüne denk gelen güne denk geleceği ifade edildiği görüldü.

Gazete haberinde 1915 ile 1918 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu içinde 1,5 milyon Ermeni’nin katledildiği ve günümüz Türkiye’sinin olayı soykırım olarak kabul etmediğini, onun yerine istenmeyen acı olaylar olarak değerlendirdiklerini yazdı. Avusturya’nın Ermeni “Soykırımı”nı bugüne kadar tanıyan 21 ülkenin arasında bulunmadığını belirten Kurier, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’ye “Soykırımı” tanı çağrısını red ettiğini de ayrıca yazdı.

Kurier Gazetesi aynı haberde Avusturya Cumhurbaşkanı Dr. Heinz Fischer’in 24 Nisan’da resmi anma törenine başka randevuklardan dolayı katılmayacağını ve kendisini büyükelçiliğin temsil edeceğini de okuyucularına duyurdu.

Kadim Ülker

ulusalkanal.com.tr