Aşkların ve imparatorların şehri Sagalassos

Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kenti, "aşkların ve imparatorların şehri" olarak biliniyor. 5 bin yıllık kent, 5 ayda 30 bin ziyaretçi ağırladı. Yıl sonuna doğru bu rakamın 60 bine çıkması bekleniyor.

Aşkların ve imparatorların şehri Sagalassos

9 bin kişilik tiyatrosu, büyük hamamı, agoraları, neon kütüphanesi ile en görkemli yapılarından Antoninler ve Helenistik çeşmeleriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Burası "aşkların ve imparatorların şehri" Sagalassos Antik Kenti... Kent, 5 ayda 30 bin ziyaretçi ağırladı.

Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos, Akdağ'ın eteklerinde 1700 metre rakımda yer alıyor. Antik kent, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Psidya bölgesinin dini başkenti Sagalassos, haziranda salgın tedbirleriyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Günümüze en iyi şekilde korunarak gelen Antik kent, Roma dönemi mimarisinin en iyi örneklerini sergiliyor. Dönemin 5 büyük seramik üretim merkezlerinden biri olan Sagalassos, ziyaretçilerini tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, 1989'da başlayan antik kentteki kazı çalışmalarına bu yıl, Kovid-19'dan dolayı ara verildiğini söyledi.

ulusal.com.tr

burdur turizm tiyatro Kültür Akdağ