Kırklareli'de seçimler iptal mi edildi?

Türkiye, Büyükşehir, il, ilçe, Belde, Köy halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmiş ve siyasi çalışmalar yürütürken Kırklareli'deki sessizlik ise dikkat çekici boyutlarda.

Kırklareli'de seçimler iptal mi edildi?

Türkiye, Büyükşehir, il, ilçe, Belde, Köy halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmiş ve siyasi çalışmalar yürütürken Kırklareli'deki sessizlik ise dikkat çekici boyutlarda. “ÖZ CHP ve MHP’liler ÇATIDAN ÇIKAN muhafazakâr aday sonrasında küstüler. Ama kazanması kuvvetli ihtimal olan Erdoğan’ın partisi neden ortalarda yok.” Diyen Tekirdağ, Edirne, İstanbul gibi yerlerdeki çalışmaları televizyonları başında takip eden Kırklarelililer “Yoksa Kırklarelili vatandaş sandığa gitmeyecek mi?” sorusu ile tebessüm ettirmeyi yine ihmal etmedi.

Recep Tayyip Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yakın zamanda gerçekleşen büyük mitinglerinin ardından bile seçim tarihine günler kala Kırklareli siyasiler, seçimler düzeyinde ele alındığında neredeyse uyuyor.

Kırklareli'de ülke gündeminde olan, dünyanın dikkatlice takip ettiği ve tek konu olarak işlenen ve herkes tarafından konuşulan Cumhurbaşkanlığı seçimleri pek de yer edememiş durumda. Siyasi partilerin etkinlikleri ve seçim için hazırladığı pankartlar bir elin parmağını geçemeyecek kadar azken düzenlenen her hangi bir program da yok denebilecek kadar az.

Yerel seçimlerde oldukça yoğun programlarla geçirilen bir dönemin ardından gelen Cumhurbaşkanlığı seçimleri dışarıdan bakan bir göze, "Kırklareli'de seçimler iptal mi edildi?" dedirtecek kadar zayıf.

Trakya'nın Tekirdağ ve Edirne gibi illerinde pankartlar ve ziyaret programları gibi çalışmalar oldukça yoğun bir şekilde ilerlerken Kırklareli'de pankart namına CHP İl Başkanlığı'nın bir adet Ekmeleddin İhsanoğlu pankartı varken Ülkeyi hizmetlerle donatan Başbakan Erdoğan'ın bir afişinin olmayışı da dikkatlerden kaçmadı.

Son üç yerel seçim irdelendiğinde, CHP’nin ağırlığının olduğu ilimizde, ÇATI olarak yapılan dişe dokunur bir çalışmanın olmadığı Kırklareli’de, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini % 55’i aşarak kazanır denilen ve anket şirketlerinin işaret ettiği Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırklareli’den telafi beklediği seçimde henüz asılmış tek bir afişinin olmaması Kırklarelili vatandaşlar tarafından eleştirildi.

Şefik Kenar

ulusalkanal.com.tr