Ekonomik güven endeksi azaldı

Ekonomiye güven düşüşte. 2019'un ilk dört ayında yükselişte olan ekonomik güven endeksi mayısta çakıldı. Geçen aya göre yüzde 8,5 azalan güven endeksi 77,5 oldu. Tüketici piyasaya güvenmiyor ancak altın güvenli bir liman olmaya devam ediyor. Gram altın 250 liradan, çeyrek altın ise 408 liradan satılıyor. Uzmanlar altının küçük düşüşler yaşasa bile seviyesini koruyacağını belirtiyor.

Ekonomiye güven kalmadı. Bu durum istatistiklerle de ortaya çıktı. Verileri Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı.

Nisan ayında 84,7 olan ekonomik güven endeksi mayısta %8,5 oranında azaldı. Oran 77,5 oldu.

Güven geçen senin çok gerisinde başlamıştı 2019'a. Ocak, şubat, mart ve nisan aylarında küçük bir yükseliş trendine girilmişti. Ancak mayıs ayında veriler çakıldı. Güven yüzde 77,5 oldu.

Ekonomik güven endeksindeki azalış tüketici, imalat sanayi, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Güvenin alt kalemlerine bakıldığında tüketici endeksi yüzde 55 seviyesinde. Lokomotif sektör inşaatta ise durum daha da vahim. Veri yüzde 50'nin altına düşmüş durumda.

Mayıs ayında tüketici yüzde 55,3, imalat sanayi 94,7, hizmet 79,4, perakende ticaret 89,9 ve inşaat sektörü güven endeksi 49,8 değerine geriledi.

Ekonomiye güven kalmadı. Piyasada tedirginlik hakim. Altın ise güvenilir liman olaral kalmaya devam ediyor.

Altın fiyatları en değerli ve güvenilir yatırım aracı olarak önce çıkıyor. Ancak fiyatlar da el yakıyor.

Altının gram fiyatı, güne 250 liranın üzerinde başladı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 408 lira, Cumhuriyet bin 671 liradan satılıyor.

Uzmanlar, altın fiyatlarında düşüş yaşansa bile uzun vadede yatırımlarda bir zarar beklemiyor.

Peki altın hangi şartlarda değişim gösteriyor. Fiyatlardaki oynamalar neye göre gerçekleşiyor.

Kapalıçarşı esnafı son günlerde iş yapamıyor. Onlar düğün sezonunu bekliyor

ulusal.com.tr

ekonomi