“Açılım”a karşı çözümü sunacağız

"Bölücü terör nasıl bitecek?" Ulusal Strateji Merkezi herkesi yakından ilgilendiren bu sorunun çözümünü iki günlük bir sempozyum düzenliyor. Emekli Generallerden akademisyenlere, gazetecilerden milletvekillerine kadar birçok önemli isim teröre çözüm için bir araya geliyor. Güneydoğulu yurttaşlar ve PKK ile savaşmış komutanlar birlikte terörü anlatacak.

Türkiye'de Bölücü Teröre çözüm bulmak için konunun her alandaki uzmanları ilk defa bir araya geliyor.

Ulusal Strateji Merkezi 25-26 Aralık'ta Türkiye Barolar Birliği'nde “Türkiye'de bölücü teröre çözüm sempozyumu”nu düzenliyor. Açış konuşmasını Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yapacağı sempozyumda çok önemli isimler sunum yapacak.

PKK'yla bölgede savaşmış komutanlar ile güneydoğuda yaşayan yurttaşlar ilk günkü oturumun konuşmacıları arasında. Bu oturumlarda Terörün 1980'den bugüne geçirdiği evreler ile bölge halkına etkileri ele alınacak.

Sempozyumun ikinci günkü oturumu “PKK açılımı” konusuyla başlayacak. Açılımın geleceği CHP ve MHP milletvekilleri ile emekli generallerin yapacağı sunumlarla değerlendirilecek. Çözüm konusunda Ulusal Kanal Yönetim Kurulu üyesi Bedri Gültekin de Batı Asya Birliği'ni anlatacak.

USMER Başkanı Naci Beştepe Sempozyumun hedefini Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Beştepe, konferansa katılacak isimlere dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr