Doğal salça tüketiciye ulaşacak

Iğdır’da 45 dönümlük araziye kurulan “Aras Doğa Köyü”nude doğal sebze ve meyveler, reçele; domates ise salça ve farklı ürünlere dönüştürülecek. Vatandaş, katkı maddesiz, doğal ürünler ile buluşacak.

Doğal salça tüketiciye ulaşacak

Aras Doğal Köyü, Iğdır’ın meşhur kayısısı, vişnesi pestile domatesini ise salçaya dönüştürülecek.

Çalışmalarda yöre çiftçisinin ve köylüsün emeği ve yetiştirdiği ürünler değerlendirilecek. Vatandaşa aracısız olarak üreticiden tüketiciye doğal ürünler ulaştırılacak.

Üreticilerin ürünleri mevsiminde toplanıp, ardından dönüştürülecek doğal bir şekilde alıcısı ile buluşacak.

Çalışma, Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortak yürütülüyor.

Köylüden alınan dut pekmez pestile, domates organik salçaya, meyveler ise reçele dönüştürülecek.

Dönüştürülen hiçbir ürünün içerisinde, katkı maddesi bulunmayacak.

Yürütülen çalışmanın, köylünün geçimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Iğdırlı iş adamı Turgay Aras, ''Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Iğdır Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü ile müşterek çalışmalar yaparak işletmemizde öğrencilerimize staj ortamı yaratarak bilgi alışverişinde bulunmaktayız.”dedi.

Elde edilen ürünler 15 Eylül itibariyle e- ticare yolu ile satışa sunulacak.

ulusal.com.tr

Iğdır salça