Tarımın kalbi Denizli'de attı

Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesi Aydın'ın Kuyucak ilçesinde "Çiftçi kurultayı" düzenlendi. Kuyucak Ziraat Odası'nın katkılarıyla yapılan kurultayda çiftçilerimiz ve tarım sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

Aydın'ın Kuyucak ilçesi önemli bir tarım etkinliğine ev sahipliği yaptı. Tarımın ve çiftçilerimizin tüm sorunları, Kuyucak Çiftçi kurultayında masaya yatırıldı. Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'nin düzenlediği kurultay, Kuyucak Ziraat Odası'nın katkılarıyla gerçekleşti.

Ulusal Kanal Ege Bölgesi Haber Müdürü Ufuk Akkaya'nın sunduğu kurultaya Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akıncıoğlu ve Prof. Dr. Cengiz Çakır da konuşmacı olarak katıldı.

Kuyucak Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurultayda bu kez siyasetçiler değil, üreticiler konuştu. Sorunlarını dile getirdi, yetkililerden çözüm istedi.

Prof. Dr. Cengiz Çakır, başta "zeytin dal kanseri" olmak üzere bazı konularda çiftçilere önerilerde bulundu.

Kurultayda incir, zeytin, narenciye gibi yörede en çok üretilen ürünler başta olmak üzere, hayvancılık ve diğer ürünlere dair tüm sorunlar tartışıldı. Aydın ve Kuyucak çiftçisinin çözüm bekleyen sıkıntıları, üretimde ve ihracatta karşılaşılan engeller, girdi maliyetlerinin yüksekliği gibi tüm konular dile getirildi.

ulusal.com.tr

aydın denizli