İyi Parti'den yeni 'aday' açıklaması

İyi Parti'nin bazı şehirlerde adaylarının açıklandığı iddiasının ardından İyi Parti'den yeni bir açıklama geldi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu iddiaları yalanladı. Ulusal Kanal'a konuşan İsmail Koncuk, "Genel Merkezimizden bize yöneltilmiş bir talimat söz konusu değil" ifadelerini kullandı

İyi Parti'den yeni 'aday' açıklaması

Bugün NTV'de geçen bir haberde İyi Parti'nin İstanbul, Adana, İzmir, Muğla ve Balıkesir adaylarının açıklandığı iddia edilmişti. Haberin kısa sürede bir çok yazılı ve görsel basında yer almasının ardından İyi Parti'den açıklama geldi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, twitter üzerinden yaptığı açıklamayla o iddiaları yalanladı.

Müsavat Dervişoğlu'nun açıklaması şöyle:

Bazı yayın organlarında İYİ Partinin İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’da Büyükşehir adaylarını açıkladığına dair haberler yayınlanmaktadır.

Bahse konu arkadaşlarımız her göreve layıktır lakin bizim böyle bir kararımız ve açıklamamız yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

NTV'nin aktardığı bilgilere göre İstanbul'da Ümit Özdağ, Adana'da İsmail Koncuk, İzmir'de Şengül Hablemitoğlu, Muğla'da Behçet Saatcı ve Balıkesir'de İsmail Ok aday gösterilecek isimler arasında yer almıştı.

İsmail Koncuk'tan ilk açıklama:

Sabah saatlerinde İyi Parti'nin "Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı" olarak ismi geçen İsmail Koncuk, Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Eray Çelebi'ye açıklamada bulundu. Ulusal Kanal'a konuşan Koncuk, "Genel Merkezimizden bize yöneltilmiş bir talimat söz konusu değil. Dolayısıyla adaylık da söz konusu değil. Talimat geldiği takdirde ise emirleri yerine getiririz" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'den açıklama

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve İYİ Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayları olarak anılan isimlerle ilgili Meral Akşener, "İsmi söylenen her arkadaşımızın her görevi en üstün niteliklerle yerine getireceğini sizinle paylaşmam lazım. Çok kıymetli arkadaşlarımız ama bu haberin kaynağı nedir bilmiyorum. Bizden olmadığını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

İyi Parti ümit özdağ istanbul adayı