Şehir Tiyatroları'nda istifa

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda kriz sürüyor. Yönetimi bürokratlara devreden düzenlemenin ardından 3'üncü sanat yönetmeni de görevi bırakacağını açıkladı. Erhan Yazıcıoğlu, "2015 sonuna kadar verilen sözler tutulmadığı takdirde ekibiyle birlikte istifa edeceğini" söyledi.

Şehir Tiyatroları'nda istifa

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sular durulmuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, kendilerine verilen sözler tutulmadığı takdirde 2015 sonunda ekip olarak istifa edeceklerini açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Yazıcıoğlu, "tiyatroyu tiyatrocular yönetir" ilkesini kabul ettiremediğini söyledi. Yazıcıoğlu, düzenlemelerde oyuncuların aleyhine olan maddelerin değiştirilmesini yönetime kabul ettiremediklerini söyledi.

Yazıcıoğlu, "Bu insanlar hiç önemsenmedi. Sürekli beni oyaladılar. Beni, arkadaşlar umut olarak gördü ama isteklerimiz yerine gelmedi. Ben mahcup oldum, sağlığımı yitirdim. Çok üzdüler beni, ciğerimi yediler... Böyle devam ederse Aralık sonu istifa edeceğiz." dedi.

Yazıcıoğlu'nun istifası Şehir Tiyatroları'nda yaşanan yeni yönetmelik gerginliğinin bir sonucu. Tiyatronun yönetimini bürokratlara devreden düzenlemeye tepki olarak dana önce Ayşenil Şamlıoğlu Genel Sanat Yönetmenliği'nden istifa etmişti.

Şamlıoğlu'nun yerine Hilmi Zafer Şahin atanmış, Şahin'in de kısa sürede istifa etmesi üzerine Erhan Yazıcıoğlu göreve getirilmişti. Muhalif kimliğiyle tanınan oyuncu Levent Üzümcü'nün kurumdan uzaklaştırılması da Şehir Tiyatroları yönetimi ve belediye arasında krize yol açmıştı.

ulusalkanal.com.tr