AKP'li vekile adliye dayağı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen eski AKP Milletvekili Feyzi İşbaşaran, gözaltına alınarak götürüldüğü emniyet'te saldırıya uğradı. Hakkındaki karar nedeniyle adliye'ye sevk edilen İşbaşaran, AKP'liler tarafından emniyet önünde yumurtalı, adliye önünde ise tekme tokatlı saldırıya uğradı. Savcıya ifade veren İşbaşaran, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Önce emniyet önünde yumurtalı, ardından adliye önünde tekme tokatlı saldırıya uğradı…

Görüntülerdeki şiddet mağduru AKP'nin eski Elazığ milletvekilli Feyzi İşbaşaran. Şiddeti uygulayanlar ise AKP'liler...

Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'a hakaret içerikli twitler attığı için hakkında yakalama kararı bulunan eski AKP'li İşbaşaran, Londra dönüşü kaldığı otelde gözaltına alınarak Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayların fitili de burada ateşlendi.

İddialara göre bir avukat karakolda yüz yüze görüşeceğini söyleyerek İşbaşaran'ın tutulduğu odaya girdi. Ardından saldırdığı eski vekili darp etti. AKP'ye yakınlığı ile bilinen Avukat, "anneme küfretti o yüzden dövdüm" dedi.

Gerginlik, bir grup AKP'linin sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmasıyla devam etti. Amaç protestoydu… Pankartlar ve sloganlar geceden hazırlanmıştı.

İşbaşaran, İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmek için emniyetten çıkarıldığında linç edilmek istendi. Öfkeli AKP'liler polisin tüm uyarılarına rağmen devletin resmi aracına yumurtalar fırlattı, aracın önüne keserek eski vekili dövmeye çalıştı, aracı yumrukladı.

AKP'lilerin, ellerinde "Şehir Eşkıyası" pankartları taşıması dikkat çekti.

AKP'lilerin bir kısmı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekliyordu. Eski AKP'li vekil adliye girişinde iki kişinin yumruklu ve tekmeli saldırısına uğradı.

Basın Suçları savcısı tarafından ifadesi alınan İşbaşaran, tutuklanması istemiyle nöbetçi 5. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk etti. Eski AKP'li vekil çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

AKP feyzi işbaşaran