6 kişi ihmal kurbanı

Siirt'te 6 kişinin öldüğü baraj faciasında bilirkişi raporu tamamlandı. Rapor, piknik yapan 6 kişiyi ölüme götüren nedenleri tek tek sıraladı... İşte o eksiklikler...

6 kişi ihmal kurbanı

Ne insanları uyarmak için devriye gezen görevliler vardı, ne de tehlikeyi haber veren siren sesi piknik yerinden duyuluyordu. Siirt'te, 6 kişinin öldüğü baraj facasının altından ihmaller zinciri çıktı.

Acı olay, 25 Ağustos'ta Botan Nehri üzerine kurulan Alkumru ile Kirazlık Barajı sahasında meydana gelmişti. 6 kişinin baraj kapaklarının açılması sonucu hayatını kaybettiği olayla ilgili bilirkişi raporu, facianın arkasındaki ihmalleri sıraladı.

Raporda; güvenlik levhalarının yeterli olmadığı, uyarı araçlarının ve görevlilerin bulunmadığı, siren sesinin olay yerinden duyulamadığı, 2 üretim ünitesinin aynı anda devreye konduğu ve su seviyesinin aniden yükseldiği tespit edildi.

Bilirkişi raporunda, güvenlik levhaları ve alarm sistemindeki eksiklikler nedeniyle, baraj işletmesinin sahipleri ve işletme yöneticileri 1'inci derecede kusurlu bulundu.

Gerekli güvenlik önlemlerini almayan Siirt Valiliği ikinci derecede kusurlu görüldü. Piknik yapılacak alanların olmaması nedeniyle Siirt Belediyesi de ikinci derecede kusurlu bulundu.

ulusalkanal.com.tr