Şeker fabrikaları açılıyor

Türkiye'nin milli servetleri yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 1955 yılında açılan Şeker Fabrikası, 2014 yılında üretime ara vermişti. Şimdi bu fabrika yeniden faaliyete geçiyor. Yapılan planlamaya göre hedef, fabrikada 506 bin ton pancar işlemek...

62 yıllık geçmişinde, Türkiye ekonomisinin bel kemiği, Türk çiftçisinin üretim dostuydu. 2014 yılında üretime ara verilen fabrikada çarklar yeniden dönecek.

1955 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes tarafından açılışı yapılmıştı. Son alımını 2014 yılında yaptı. Susurluk Şeker Fabrikası geçen yılların ardından, tören ile yeniden üretime başladı.

Fabrika yönetimiyle çiftçiler sözleşme imzaladı. 506 bin ton pancar işleme hedefiyle alım ve üretim kampanyası başlatıldı.

Bölge ekonomisine ve çiftçisine önemli katkı sağlayan fabrika için modernleştirme çalışmaları da yapıldı. Bu kapsamda 10 milyon liralık yatırım sağlandı.

Yine ülkemizin milli servetlerinden Kırklareli'ndeki Alpullu Şeker Fabrikası da 4 yıl aradan sonra 15 Eylül'de yeniden üretime başlayacak.

ulusal.com.tr