"Onlar Şimdi Üşüyorlardır!"

Antalya Halkevci Kadınlar Gezi Parkı, 12 Eylül Darbesinin Yıldönümü ve ODTÜ'de Yaşananları Protesto Gösterilerine Katılan 5 Tutuklu Genç İçin Kırmızı Atkı Ördü

"Onlar Şimdi Üşüyorlardır!"

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla Antalya'da düzenlenen eylemlere ve 12 Eylül darbesinin yıl dönümü ile ODTÜ'de yaşananları protesto gösterilerine de katılan 5 genç göz altına alınarak tutuklanmıştı. İşte bu 5 genç için Antalya Halkevci Kadınlar, cezaevi koşullarına da gönderme yaparak atkı örme kararı aldı. 'Onlar Şimdi Üşüyorlardır' diyerek, 5 kırmızı atkı ören kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 'Yapılan haksızlıklara, hukuksuzluğa, polis şiddetine ve AKP'ye yeter artık' diyen kadınlar basın açıklamasıyla 5 gencin cezaevi koşulları ile ilgili de bilgiler verdiler ve kırmızı atkıları ördüler. Atkı renginin kırmızı seçilmesinin nedenini ise; tutuklu 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil için düzenlenen polis tutanağında taktığı kırmızı fuların 'sosyalizmin simgesi' olarak yer alması ve sosyalist olmanın suç olmadığı ülkemizde Karacagil'in sosyalist olma suçundan yargılanması olduğu kaydedildi.

Gezi Direnişi Milyonların Haklı İsyanıdır

Cumhuriyet Meydanı'nda bu gün özgürlüklere yol olsun diye ilmekler atıldı, kırmızı ilmekler birleşerek soğuk havaları ısıtacak atkılara dönüştürüldü. Eller ilmeklere can verdi, yürekler esarete isyan etti. İsyan dile geldi; "Yapılan haksızlıklara, hukuksuzluğa, polis şiddetine ve AKP'ye yeter" denildi. Halkevci kadınlar başlattıkları kampanya ile tutuklu 5 genç için kırmızı atkı örme kararı aldı. Terör örgütüne üye olmak, devleti yıkmak, taktığı kırmızı fuların sosyalizmi simgelemesi, protesto eylemlerine katılmak vb suçlamalarla göz altına alınıp tutuklanan 5 genç için çalıştı bugün eller, basın açıklaması sırasında da durmadı. Açıklamayı Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan yaptı. Gezi direnişini, 'insanca yaşamak isteyen, en temel hak ve özgürlükleri kısıtlanan, AKP'nin gerici politikalarına karşı itiraz eden milyonların isyanı' olarak niteleyen Erçağan, Antalya'daki eylemleri de haklı bir mücadelenin ürünü olarak belirtti.

Onlar En Doğal Olan Haklarını Kullandılar Dediler

Gezi Parkı için yapılan ve 12 Eylül darbesinin yıl dönümü ile ODTÜ'de ki yaşanları protesto eylemlerine katılan 5 gencin, yapılan itirazlara rağmen tutukluluklarının sürdüğünü, mahkemenin henüz açılmadığını söyleyen Erçağan, polis tutanaklarında taktıkları kırmızı fuların sosyalizmin simgesi olduğunu, sosyalist olmanın suç olmadığı ülkede bu suçla yargılandıklarını kaydetti. Ayrıca terör örgütüne üye olmak, devleti yıkmak gibi iddialarla tutuklandıklarını belirttiği gençlerin, yapılan haksızlıklara ve AKP hükümetinin uygulamalarına karşı en doğal hakları olan muhalefet hakkını kullandıklarını ifade etti.

Battaniye Alacak Paran Yoksa, Üşüyeceksin... İşte Cezaevi Koşulları

Tutuklu gençleri ziyaretleri sırasında Antalya L tipi ve Alanya L tipi cezaevlerinin koşulları ile ilgili bilgiler aldıklarını anlatan Erçağan, doktorların hastaları üstünkörü muayene ettiklerini, kaloriferlerin yanmadığını, tutukluların üşüdüklerini, banyo için verilen sürede sıcak su ile ancak bir kişinin yıkanabildiğini, kantinden battaniye alacak parası olmayanların battaniyesiz kaldığını öğrendiklerini ifade etti. Cezaevlerinin para döngüsüne sokulduğu bu ortamda 'cezaevlerinin eğitim yuvası' olduğunu iddia eden yetkililere seslenen Erçağan, "Hem haksız hukuksuz şekilde gençlerimizi, çocuklarımızı bizden koparttınız, hem de üzerine para istiyor, dosyadaki gizlilik kararı gereği savunmalarını bile yapmayan bu gençlerimizi mahkemeye sevk etmeden çeşitli şekillerde cezalandırıyorsunuz" diye konuştu.

'Onlar Şimdi Üşüyorlardır' Kampanyasında 5 Kadından 5 Tutuklu Gence 5 Kırmızı Atkı

Antalya'da 'Onlar Şimdi Üşüyorlardır' diyerek başlattıkları kampanya hakkında da bilgiler veren Erçağan, 5 kadının Antalya Gezi tutsaklarına 5 kırmızı atkı örme kararı aldığını, örülen atkıların 5 gence postalanacağını söyledi. Antalya Gezi Tutsaklarına 'bu atkılar onların özgürlüklerine yol olsun' denilerek atılan ilmeklere, 'AKP'ye Yeter' isyanı ve 'tüm gezi tutsaklarına özgürlük' talebi eşlik etti. Yağmur altında gerçekleşen eylemde "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam" ve "Gezi Tutsakları Serbest Bırakılsın" sloganları atıldı.

ulusalkanal.com.tr