3 günde 130 Bin'e ulaştı

IŞİD teröründen kaçıp Suruç'tan Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin sayısı 3 günde 130 bine ulaştı. AFAD'ın sağlık kontrolünden geçirdiği sığınmacılar, bölgedeki ev, işyeri, düğün salonu, cami ve okullara yerleştiriliyor. Girişlerle ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Suruç'a çadırkent kurulduğu bilgilisini verdi.

3 günde 130 Bin'e ulaştı

Suriye'nin Haseke bölgesinde PYD ve IŞİD arasında çatışmalar sürerken terör olaylarından kaçıp Türkiye'ye giriş yapanların sayısı 3 günde 130 bine ulaştı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Türkiye'ye giriş yapan Suriyeliler tek tek sağlık kontrolünden geçirildi. Güvenlik güçleri sığınmacıların yanlarında getirdiği eşyaları da kontrol edildi.

Suriyelilerin bir kısmı düğün salonu, cami, okul gibi yerlere yerleştirildi. Şanlıurfa park ve sokakları da sığınmacılarla doldu.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük girişlerle ilgili açıklama yaptı.

"11 ayrı noktadan başlayan geçişler artık 2 noktadan yapılıyor. Şu an için sınırımızda endişe edecek durum yok"

Endişeye mahal yok diyen vali, Suruç'a 10 bin kişilik kamp yapılacağını söyledi.

Suruç’a çadır kent kurulacak. 10 bin kişinin barınması için gerekli altyapı oluşturuldu. Şu anda barınma merkezlerinde konaklayan Suriyeli sayıs 5 bin civarında. Bu da gelen Suriyelilerin büyük bölümünün akrabalarının yanına gittiğini gösteriyor.

AFAD verilerine göre Cuma günü günü 5 bin kişi ile başlayan sınır göçünde rakam 3 günde 130 bine ulaştı.

Suruç Mürşitpınar Sınır kapısına 10 kilometre kala polis kontrol noktası oluşturuldu. Bölgeye yabancı araçların geçişine izin verilmedi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye AFAD suriyeli sığınmacılar ışid