Nişasta bazlı şekerin üretimi sınırlandırıldı

AKP, şeker fabrikalarını özelleştirme girişimlerine gelen tepkileri dindirmek için nişasta bazlı şekerin üretim kotasını düşürdü. Meclis'te kabul edilen Torba Yasa ile kota yüzde 10'dan 5'e çekildi.

Nişasta bazlı şekerin üretimi sınırlandırıldı. Yurttaşları yakından ilgilendiren kanun düzenlemeleri Meclis'te kabul edildi.

Nişasta bazlı şeker, 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi girişimiyle gündeme gelmişti.

Şeker fabrikalarının özelleştirildikten sonra kapanacağı, kapanınca da nişastalı şekerin yaygınlaşacağına ilişkin tepkiler oluşmuştu.

AKP, şeker fabrikalarını özelleştirme tepkilerinin üzerini nişastalı şekerin üretim oranını azaltarak örtmeye çalıştı. Bu kapsamda Meclis'ten geçen Torba Yasayla nişasta bazlı şekerin üretim kotası yüzde 10'da 5'e çekildi. Ancak bu şeker türü her haliyle insan sağlığını olumsuz etkiliyor.

Torba Yasa ile internet yayıncılığı da yeniden düzenlendi. Radyo ve televizyon yayınlarının denetimi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olan RTÜK'e verildi.

Hurda araçlara 10 bin lira ÖTV indirimi getiren Torba Yasa ile elektrikli araçlar için ise yüzde 25 vergi artımına gidildi.

Evlenecek çiftler için de düzenleme yapıldı Torba Yasayla. Çeyiz hesabına yüzde 20 olan devlet desteği yüzde 25'e çıkartıldı.

ulusal.com.tr

AKP