Vatan Partisi'den imar barışı mağdurlarına destek

Yurt genelindeki imar barışı mağdurlarının sorunları giderek büyüyor. Muğla'nın Akbük Koyu'ndaki yöre sakinleri, yaşadıkları sorunları ve taleplerini Ulusal Kanal'a anlattı. Hapis cezaları ile karşı karşıya olan mağdurlar bu sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Vatan Partisi'den imar barışı mağdurlarına destek

Haber: Samet Can Kocagür – Kamera: Güçlü Çezik

Türkiye genelinde imar barışı mağdurlarının sayısı her geçen gün artıyor. Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Akbük Koyu'nda ise bugünlerde vatandaşlar evlerinin yıkılacak olması tehdidiyle karşı karşıya.

Fikri Kılıç, emekli olduktan sonra 42 yıllık birikimiyle bir ev yaptı fakat onun da yapı kayıt belgesi iptal edildi. Şimdi o birikimlerini kaybetmenin yanında 20 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sorunun asıl kaynağı, bölgede yıllardır imar planının olmaması. Yurttaşlar yeni evlenen çocuklarının aileleriyle yaşaması için 30 ila 70 metrekare arasında değişen evler yaptılar. Fakat şimdi o binalar yıkıma uğrayacak.

Balıkçılık, tarım ve turizmle öne çıkan yörede vatandaşların evlerinin yıkılması büyük mağduriyetlere yol açacak.

Mağdurların taleplerini dinlemek için Vatan Partisi de bölgede incelemeler yaptı. Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Recep Helvacı, yurttaşların evlerinin yıkılmasıyla birlikte yörede tarımsal faaliyetlerin zarar göreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ve yetkililere seslenen yurttaşlar sorunlarının çözümü için devletten yardım bekliyor...

türkiye vatan partisi ulusal kanal muğla turizm Tarım imar barışı mağdurları