Darbeci F tipi subayların itirafları iade dosyasında delil oldu

Fethullah Gülen'in iade dosyasındaki deliller belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı dosyada F tipi örgütün darbe girişimindeki rolü Fethullahçı subayların itiraflarıyla anlatıldı.

Darbeci F tipi subayların itirafları iade dosyasında delil oldu

ABD'de yaşayan terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in iade dosyasındaki ayrıntılar ortaya çıktı. Darbe girişimiyle F tipi örgüt arasındaki bağlantı 5 ana başlıkta listelendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan dosyada itirafçı olan Fethullahçı subayların ifadelerine de geniş yer verildi.

Savcılık Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan'ın itiraflarına dikkat çekti. Tutuklu Yarbay Türkkan cemaat abilerini verdiği dinleme cihazları ile genelkurmay başkanlarını dinlediğini itiraf etmişti.

Darbecilerin görevlendirme listesindeki Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın "10 yıl boyunca cemaate hizmet ettim" itirafı da dosyada yer aldı.

F tipi örgüt ile darbeciler arasındaki örgütsel ilişkinin bir diğer kanıtı ise 15 Temmuz gecesi darbenin başarılı olması için çalışan Fethullahçı polisler oldu. Savcılık dosyasında eski emniyet müdürü Mithat Aynacı, İstanbul'da bir tank içerisinde asker kıyafetiyle yakalandığına dikkat çekti. Aynacı'nın Fethullahçı olduğu gerekçesiyle görevden alındığı hatırlatıldı.

Bir diğer önemli ayrıntı da görevlendirme listelerinde ortaya çıktı. MİT Tırları'nın durdurulması soruşturmasından tutuklu Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun adı da görevlendirme listesindeydi. Darbe başarılı olsaydı Celepoğlu cezaevinden çıkarılarak Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme başkanlığı'na atanacaktı.

El Cezire Türk'ün haberine göre savcılık dosyasındaki 5'inci delil de Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a yapılan Gülen'le görüşme teklifi oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbecilerin rehin aldıkları Orgeneral Akar'dan Gülen'le görüşmesini istediklerini Akar'ın teklifi reddettiğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr