İşte CHP'deki son tartışma!

Kılıçdaroğlu’nun, CHP’yi karıştırmak için hükümetin MİT içinde özel bir tim oluşturduğu iddiası partili milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılandı. CHP milletvekili Rıza Türmen “MİT'e gerek yok partimizin içi zaten karışık” dedi. İstanbul Milletvekili Nur Serter de “Uyarı yalnızca ulusalcı vekillere olmamalı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi, Emine Ülker Tarhan’ın istifası, Süheyl Batum’un disipline verilmesi, Kobani politikası ve Dersim özrü tartışması.

CHP içindeki tartışmalar bir de MİT girdi. CHP Lideri'nin, “MİT’te partiyi karıştırmak için özel bir ekip oluşturuldu. Özellikle ulusalcı arkadaşları oyuna gelmemeleri konusunda uyarıyorum” ifadesi yeni tartışmanın kapısını araladı.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına CHP milletvekillerinden farklı tepkiler geldi. En ilginç yanıt da İzmir Milletvekili Rıza Türmen geldi.

Kılıçdaroğlu’ nun “ulusalcı arkadaşlar” diye bahsettiği isimlerden biri olan Nur Serter de uyarının sadece ulusalcılara değil bütün milletvekillerini kapsaması gerektiğini söyledi.

Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu iddiası karşısında MİT'i eleştirdi. MİT'in içe dönük çalışma yürüttüğünü ifade etti.

ulusalkanal.com.tr