Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli görüşecek

Mini Anayasa paketi için Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli 14 Ekim’de bir araya gelecek. Liderler, üç parti temsilcisinin üzerinde uzlaştığı 7 maddeden oluşan pakete son şeklini verecek. Paket liderler buluşmasının ardından da Meclis’e getirilecek.

Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli görüşecek

Mini Anayasa Paketinin kaderi 14 Ekim Cuma günü belli olacak.

Üç parti temsilcinin anlaştığı 7 maddelik paket için, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli biraraya gelecek. Yargı ağırlıklı pakete son şekli verilecek.

Başbakan Yıldırım, paketin genişletilmesi için Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi ikna etmeye çalışacak. Görüşmede, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ilişkin düzenlemeler de gündeme gelecek. Üç parti HSYK'ya üye seçimi konusunda anlaşamamıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan paketin yetersiz olduğu görüşünde. Komisyonun asıl hedefinin HSYK değişikliği olduğunu belirten Tezcan, bu konuda uzlaşılmamış olması büyük bir eksikliktir” dedi.

Cuma günü yapılacak liderler görüşmesinde, çıkacak sonuca göre mini Anayasa paketi Meclis'e sunulacak.

Üç parti Askeri Mahkemelerin kapatılması ve İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarma Genel Komutanı’nın MGK üyeliğinden çıkarılması başlıklarında anlaşmıştı.

ulusalkanal.com.tr

devlet bahçeli kemal kılıçdaroğlu binali yıldırım