2200 yıllık pişmiş toprak eserler bulundu

Antalya'da Myra Antik Kenti kazılarında 2200 yıllık pişmiş toprak eserler ortaya çıkarıldı. Antik Likya Uygarlığı döneminin önemli şehirlerinden olan Myra'da kazı çalışmaları sürüyor. Helenistik katman çalışmalarında 50'den fazla pişmiş topraktan heykelcik toplu bulundu. Bulunan eserler, Demre'deki Likya Uygarlıkları Müzesi'nde sergilenecek.

2200 yıllık pişmiş toprak eserler bulundu

Kadın, erkek, tanrı, tanrıça, koç, atlı süvari ve adak plakaları gibi zengin çeşitlilikteki eserler, binlerce yıl sonra gün ışığına kavuştu.

Antalya'nın Demre ilçesindeki Myra Antik Kenti, Antik Likya Uygarlığı döneminin önemli şehir merkezlerinden ve kaya mezarlarıyla büyük ilgi görüyor. Kentteki kazılar, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında yürütülüyor.

Kazının Helenistik katmanındaki çalışmalarda, 50'den fazla pişmiş topraktan heykelcik toplu halde bulundu. İlk kez bir koleksiyon bir arada keşfedildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığı sosyal medya hesabından, Myra Antik Kenti kazılarına ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

O paylaşımda, "Myra kazılarından 2200 yıllık müthiş bir pişmiş toprak buluntu grubu. Dönemin sanat, kültür ve inançları hakkında önemli bilgiler veren eserlerin içinde bazıları ilk kez görülen ünik eserler de var." ifadelerine yer verildi.

Bulunan eserler, Demre'deki Likya Uygarlıkları Müzesi'nde sergilenecek.

ulusal.com.tr

antalya Myra Antik Kenti