Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan G20 liderlerine 19 öneri

Bu hafta dünyanın gözü Antalya’da olacak. Pazar günü başlayacak G20 Zirvesi'ne Türkiye'den çalışan ve işverenleri temsilen isimler de katılacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu G-20 ülkelerine 19 öneride bulunacaklarını söyledi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise zirvede Putin ve Merkel ile tüm dünya çalışanlarının sorunlarını görüşeceklerini belirtti.

Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan G20 liderlerine 19 öneri

Dünyanın gözü bu hafta, küresel ekonominin aktörleri ve G20 ülkelerinin liderlerini Antalya’da buluşturacak olan Zirve’de olacak.

Çalışan kesimi temsil eden Türkiye L 20 ve Türk İş Genel Başkanı ile İşveren dünyasını temsil eden Türkiye B 20 ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, zirve öncesi bir basın toplantısı yaptı.

İki başkan, işçi ve işveren kesiminin ortak sorunları için birlikte çalışma yürüttüklerini ve çözüm önerilerini sıraladıklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, Antalya Zirvesinde G20 liderlerine 19 öneri sunacaklarını açıkladı.

Atalay, dünyanın birçok ülkesindeki işçilerin aynı sorunları yaşadığına dikkat çekti.

L 20 ve Türk İş Başkanı, bu sorunları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüşecekleri belirtti.

ulusalkanal.com.tr