AKP-CHP-HDP el ele!

Diyarbakır'da yakılıp yıkılan Atatürk büstlerinden sonra şimdi de "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" yazısı hedef alındı. Çüngüş ilçesinde AKP, CHP ve HDP'liler belediye meclisinde aldıkları ortak kararla yazının kaldırılmasına karar verdi. İlçe halkının tepkisinden çekinen belediye şimdilik "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" yazısını kaldıramadı.

AKP-CHP-HDP el ele!

T.C yazısı Ziraat bankalarından, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" yazısı resmi kurumlardan kaldırıldı. Atatürk büstleri yakıldı, Türk bayrağı gönderden indirildi.

Milli değerlere yapılan saldırıların son örneği Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde yaşandı. AKP'li belediye meclis üyeleri ilçenin girişindeki "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" yazılı tabelanın kaldırılmasını için meclis gündemine önerge verdi.

Belediye meclisindeki 6 AKP, 3 CHP, 2 de HDP'li üye tabelanın kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdi.

3 Eylül'de alınan bu karar tepkilere neden oldu. Ancak 3 CHP'linin bu karara imza atması duyanlara pes dedirtti.

Üstelik 3 CHP'liden biri olan Ahmet Yıldırım Yukarı Şehyler Eski Belediye Başkanı. Ulusal Kanal'ın ulaştığı CHP'li meclis üyeleri "kandırıldıkları" söyledi. Üyelerden Yaşar Aslanca ve Nazım Arıyurdu, "tabela eski yenisini getireceğiz" dedikleri için oy verdiğini, Ahmet Yıldırım ise "yerini değiştirelim" dedikleri için oy verdiğini açıkladı.

İlçe halkının tepkisinden çekinen belediye şu ana alınan "Ne Mutlu Türküm diyene" yazılı tabelayı kaldırma kararını uygulayamadı.

HABER: LALE DELİDAĞ

ulusalkanal.com.tr